top of page
koulu_17 (2).JPG

TAKING CARE OF BUSINESS

Pidä huivisi kunnossa

Merinovillan hoito-opas

HUGRisi kestää sitä paremmin mitä enemmän annat sille rakkautta ja huolenpitoa. Villa on muuten mahtava materiaali – hyvin pidettynä se kestää vähintään elinikäsi, mutta on myös täysin maatuva luonnontuote.

HUGR on huollettavana melko helppo tapaus – onhan se 100 % merinovillaa. Villa taas on luonnostaan rasvaista ja itsepuhdistuvaa. Älä pese HUGRiasi, jos ei ole pakko, sillä pesu kuluttaa pois villan rasvaa.

Puhdistus

Parasta tapa puhdistaa HUGR on tuulettaa se hyvin. Villa pitää myös kosteudesta, joten hyviä paikkoja tuuletukseen ovat parveke tai suihkun jälkeinen kylpyhuone. Suora sade ei kuitenkaan ole fiksu vaihtoehto.

Jos nyt kuitenkin käy niin, että HUGRiisi tarttuu pahoja tahroja tai hajuja, jotka eivät tuuletuksellakaan katoa, niin hellä käsinpesu 30 asteisella vedellä ja villapesuaineella voi olla paikallaan. Vältä viimeiseen asti konepesua, sillä ylenmääräinen sekoilu ja sheikkaus sekä pesukoneiden erot veden lämpötilojen suhteen saattavat pilata HUGRisi.

Kuivaus

Älä rutista HUGRiasi kuivaksi pesun jälkeen, vaan poista ylimääräinen vesi rullaamalla HUGR pyyhkeen sisään. Tämän jälkeen muotoile HUGR alkuperäiseen muotoonsa ja aseta kuivumaan tasaiselle alustalle vaakatasoon ja huoneenlämpöön.

Älä kuivaa HUGRiasi kuivausrummussa, kuivauskaapissa tai patterin tai muun lämmönlähteen vieressä.

Säilytys

Älä säilytä HUGRiasi suorassa auringonvalossa tai riiputtamalla sitä   henkarissa. Sen sijaan viikkaa ja sulje HUGRisi laatikkoon tai vaatepussiin. Näin HUGRisi ei haalistu tai veny, eivätkä tuholaiset löydä sitä.

Nukkaantuminen on villatuotteille ihan normaalia. Ei siis hätää, nukan voit poistaa vaikka siihen tarkoitetulla harjalla.

bottom of page